Holland Rijnland

Duinen, bossen, zee en strand en een prachtige oud-Hollandse stad op een steenworp afstand van elkaar, dát is Holland Rijnland. Hier waaiert de Rijn uit op weg naar de zee
en kondigt de lente zich als eerste aan. Holland Rijnland biedt een grote diversiteit en herbergt de badplaatsen Katwijk en Noordwijk, de universiteitsstad Leiden met zijn rijke historie en de pittoreske dorpen Noordwijkerhout, Lisse en Warmond.
Leiden: er is geen oud-Hollandse stad waar de geschiedenis zo tot leven komst als in
Leiden. Het Academiegebouw van de Universiteit, de Waag en de Burcht, statige
herenhuizen, prachtige kerken en 35 hofjes vertellen elk de geschiedenis van de
sleutelstad. Hier werd Rembrandt geboren en leerde hij het schildersvak, de medicus Boerhaave gaf hier les en Clusius bracht hier 400 jaar geleden de eerste tulpen tot bloei.
Noordwijk: badplaats van internationale allure heeft een 13 km lang zandstrand.
Omzoomd door wijdse bossen, ruige duinen én in het hart van de bollenstreek nabij Keukenhof, wordt Noordwijk ook wel de Bloemenbadplaats van Europa genoemd. De gevarieerde logiesmogelijkheden, restaurants en een uitgaanscentrum staan garant
voor een bijzonder aangenaam verblijf.
Katwijk: een verblijf in Katwijk betekent genieten van de frisse lucht, het brede schone
strand, de zee en het bruisende winkelcentrum. Katwijk biedt u rust en ruimte. Door de uitgestrekte duinen en het schitterende meren- en poldergebied kunnen prachtige fiets-, wandel-, en boottochten gemaakt worden.
Lisse: haar wereldwijde bekendheid dankt Lisse aan de unieke bloemententoonstelling Keukenhof. In museum de Zwarte Tulp is alles te zien over de geschiedenis en
ontwikkeling van de bloembollenstreek.Wie gezellig winkelen wil is in Lisse ook aan
het juiste adres. Met zo'n 200 winkels vervult Lisse een centrumfunctie.
Noordwijkerhout biedt schitterende kampeerterreinen op loopafstand van het strand. De sportieve gast kan zich hier goed vermaken.
Warmond: gelegen aan de Kagerplassen herbergt deze pittoreske plaats jachthavens en campings voor de toerist die gesteld is op rust en water. Vissen, wandelen, zwemmen, fietsen en varen, alles is mogelijk in deze waterrijke gemeente.

 
 
 
 

©2009 Dori Kaden