Hanzesteden Hasselt, Kampen, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen en Doesburg

De Hanzesteden Hasselt, Kampen, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen en Doesburg liggen als fraaie parels aan een glinsterende rivier, de IJssel, door menigeen bestempeld als de mooiste rivier van Nederland. De voormalige handelssteden laten u graag kennis maken met al hetgeen zij te bieden hebben op historisch, cultureel, landschappelijk, artistiek en culinair gebied. En dat is veel, heel veel.
De roemrijke geschiedenis van het Middeleeuwse Hanzeverbond heeft z'n sporen ruimschoots achtergelaten en de steden omgetoverd tot uitermate aantrekkelijke toeristische trekpleisters. Monumentale koopmanshuizen en handelskantoren, middeleeuwse straten en pleinen met sierlijke gevels, verstilde hoekjes en bedrijvigheid langs de IJssel herinneren aan de tijd van weleer. Elk van de zeven steden kent haar eigen charmes: het is aan u om die te ontdekken en er nader kennis mee te maken.
De zeven steden laten zich uitstekend te voet ontdekken. Bij de VVV's liggen de informatieve Hanzestadswandelingen voor u klaar. Daarnaast is het heerlijk fietsen door het rivierenlandschap van de IJssel met zijn bijzondere flora en fauna. Een speciale fietsroutegids biedt u negen routes in lengte variërend van 18 tot 47 km. Voor de sportieve doordouwers is er bovendien het 164 km lange Hanzesteden(wandel)pad van Doesburg naar Kampen en het 135 km lange fietspad van Kampen naar Emmerich.
De inwendige mens wordt uiteraard niet vergeten. In de zeven steden bieden ruim twintig Hanzerestaurants (herkenbaar aan het schildje) u smakelijke Hanzepotjes en Hanzemenu's. Traditionele gerechten uit de Hanzetijd met een knipoog naar weleer.
Op moderne leest geschoeid zijn de talrijke winkeltjes, de musea, de restaurants en de heerlijke terrasjes waar vandaan u het leven van alledag in de Hanzesteden anno nu aan u voorbij ziet trekken. Daarnaast hebben wij speciaal voor u een aantal bijzondere Hanzearrangementen samengesteld vol met cultuur, natuur en culinaire verrassingen.

Links
www.hanzesteden.info

 
 
 
 

©2009 Dori Kaden